کنفرانس ملی "مسیر های جدید ترانزیتی؛ حرکت به سوی افغانستان خود کفا و مرفه" برگزار شد
کنفرانس ملی "مسیر های جدید ترانزیتی؛ حرکت به سوی افغانستان خود کفا و مرفه" از طرف واحد تسهیل سرمایهگذاری اداره امور ریاست جمهوری با حضور امرالله صالح معاون نخست ریاست جمهوری برگزار گردید.
در این کنفرانس که شماری از اعضای کابینه جمهوری اسلامی افغانستان، سفرای کشورهای منطقه، تاجران ملی و استادان پوهنتونهای کشور حضور داشتند؛ عطاالله نصیب رئیس واحد تسهیل سرمایهگذاری اداره امور، در مورد اهداف برگزاری کنفرانس و اقدامات انجام شده در جهت جلب سرمایهگذاریها و توسعه صادرات کشور معلومات ارائه نمود.
قدرت الله ذکی نامزد و سرپرست وزارت ترانسپورت در مورد نقش و اهمیت سکتور ترانسپورت کشور صحبت نموده افزود که مطابق دیدگاه جلالتمآب رئیس جمهور، افغانستان باید به چهارراه منطقه مبدل شود و اکنون بیشتر از ۹۰ در صد انتقالات اموال تجارتی از طریق موتر صورت میگیرد که بدیل خوب آن خط ریل میباشد و باید تغییرات در قسمت ترانسپورت ایجاد گردد.
محمد عیسی قدرت معین عواید و گمرکات وزارت مالیه راجع به توسعه بنادر و گمرکات کشور و ایجاد تسهیلات برای تجار ملی جهت افزایش سرمایهگذاریها و صادرات بحث نموده افزود که بنادر کشور یکی از منابع عایداتی کشور بوده که در رسیدن به خودکفایی نقش اساسی را بازی میکند و تلاش جریان دارد که بنادر کشور نقطه مبدا و مقصد اموال تجاری گردد.
به نمایندگی از سکتور خصوصی سید زمان هاشمی رئیس هیأت عامل اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان و محمد اسماعیل غضنفر رئیس فدراسیون اتاقهای تجارت؛ دیدگاه سکتور خصوصی و صنعتکاران پیرامون استفاده از مسیرهای جدید ترانزیتی، فرصتها، چالشها و راهکار بحث نموده و پیشنهادهای خویش را شریک ساخته افزودند که سکتور خصوصی در کنار دولت به منظور تقویت اقتصاد کشور فعالیت دارد و از برنامههای اقتصادی حکومت حمایت و پشتیبانی مینمایند.
محمد حنیف اتمر نامزد و سرپرست وزارت امور خارجه در این کنفرانس گفت "تمنا دارم که این کنفرانس یک فصل و یا مسیر جدید را به افغانستان باز کند و وزارت خارجه متعهد است که در تحقق دیدگاه و برنامههای که قرار است از این کنفرانس بیرون شود، نقش خود را ایفا کند."
آقای اتمر افزود که اکنون اجماع جدید در افغانستان و منطقه ایجاد شده است و این تشکل در حال توسعه است و جمهوری اسلامی افغانستان نه تنها برای بهبود مسیرهای ترانسپورتی و ترانزیتی کار میکند بلکه در مورد مسیرهای جدید نیز فعالیت میکند، همچنان خواهان همکاری بینالمللی به منظور تحقق برنامههای دولت جمهوری اسلامی افغانستان شد.
در اخیر کنفرانس امرالله صالح معاون نخست ریاست جمهوری در سه محور "کشورهای منطقه و جهان، حکومت و سکتور خصوصی" بحث نموده افزود که به منظور اتصال کشورهای منطقه نیاز است که افغانستان به چهارراه منطقه مبدل شود که مبدل شدن افغانستان به چهارراه منطقه، به نفع افغانستان و تمام کشورهای منطقه است و از کشورهای همسایه و منطقه خواست تا در افغانستان سرمایهگذاری نمایند. آقای صالح در مورد نقش سکتور خصوصی و حکومت گفت "حکومت زمینه سازی میکند و شرایط را مساعد میسازد و شما بیایید سرمایهگذاری کنید"
معاون نخست رئیس جمهور گفت حل مشکلات تجاری و ترانسپورتی با کشورهای همسایه نیاز به زمان دارد و حکومت در صدد حل این مشکلات است.
حکومت افغانستان از طریق راه لاجورد و بندر چابهار تاکنون کالاهای تجاری و صادراتی خویش را به هند، ترکیه و کشورهای اروپایی صادر نموده و در صدد باز نمودن راههای جدید به منظور افزایش صادرات خویش میباشد.