قصر دارالامان بروی عموم سیاحین باز شد
قصر دارالامان بروی عموم سیاحین باز شد
شیخ الحدیث مولوی نورالحق انور، رئیس عمومی اداره امور امارت اسلامی افغانستان در مراسم بازگشایی قصر دارالامان بروی عمومی مردم که اعضای کابینه، رهبری ریاست عمومی اداره امور، متنفذین قومی، وکیلان گذر، جوانان و رسانهها نیز اشتراک داشتند گفت: قصر دارالامان و بیشتر مکان های تاریخی در گذشته سنگرهای جنگ بوده و اکنون به مکان های تفریحی و سیاحت برای مردم تبدیل شده است.
روز سه شنبه 16 ربیع الثانی-9 عقرب؛ در مراسم بازگشایی قصر دارالامان رئیس عمومی اداره امور یادآور شد که در گذشته کسانی متعهد و فرزندانی اصیل کشور نامیده میشدند که در کشتار و ویرانی بیشتر سهم داشتند؛ اما اکنون متعهد کسانی هستند که در زمینه آبادی کشور و رفاه مردم، تمام تلاش خود را به کار میگیرند.
دوکتور سلیم الرحمن هشام، رئیس مالی اداره امور در مورد پیشینه تاریخی قصر دارالامان روشنی انداخته و بازگشایی این قصر را بروی عموم مردم یک فرصت تفریحی توصیف نمود.
در مراسم بازگشایی قصر مذکور، شیخ الحدیث مولوی محمد فقیر معین پالیسی و مسلکی سمع شکایات وزارت امربالمعروف و نهی عن المنکر، مولوی حمدالله نعمانی سرپرست وزارت شهرسازی و مسکن و رئیس وکیلان گذر نیز در سخنان خود بازگشایی قصر دارالامان را بروی مردم اقدام نیک و مهم خواندند.
قصر دارالامان که در زمان زمامداری امان الله خان ساخته شده است؛ در زمامداری وی در مدت دو سال ادارات حکومتی در این قصر فعال بود و امان الله خان از این قصر برای اداره کشور استفاده میکرد.
این قصر در سال 1347 هجری شمسی وزارت فواید عامه بود و به اثر شارتی برق منزل سوم آن سوخت و دو باره مرمت شد و بعد مورد استفاده وزارت عدلیه قرار گرفت.
به همین اساس در سال 1355 هجری شمسی در زمان حکومت داود خان، برای تصویب قانون اساسی، لوی جرگه هم در این قصر برگزار شد.
قابل یادآوری است که ریاست عمومی اداره امور در نظر دارد؛ مکان های تاریخی و تفریحی مربوط این اداره را مانند: مرکز ثقافت اسلامی در غزنی، ملکیت های سلطنتی ننگرهار و به همین ترتیب مکان های دیگر را بروی سیاحین داخلی و خارجی باز کند.
این جلسه که با تلاوت قرآنکریم آغاز شده بود؛ با دعای خیر پایان یافت