
مطابق ارشادات اسلامی وارد نمودن اتهامات بیجا به مسوولین و نقد نمودن دور از واقعیت آنان شرعا جواز ندارد. انتشار ارجاف و شایعه پراکنی در اسلام جای ندارد، زیرا سبب نفرت میان مسلمانان می گردد، باور آنها را از میان برده و همت شان را تضعیف مینماید.
الله تعالی می فرماید: وَلاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولـئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُولا، [الاسراء:۳۶]ترجمه: چيزى را كه بدان علم ندارى دنبال مكن زيرا گوش و چشم و قلب همه مورد پرسش واقع خواهند شد. در این مورد رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید: کفی بالمرء کذبا ان یحدث بکل ما سمع، [رواه مسلم] یعنی رسول الله صلی الله علیه و سلم آن فرد را دروغگو گفته است که خبری را می شنود و بدون اینکه آنرا ثابت سازد، به دیگران میرساند. با اینگونه تبلیغات منفی در جامعه اضطراب ایجاد می شود و به گونه ناآگاهانه همکاری با دشمنان می باشد.
رسول الله صلی الله علیه و سلم می فرماید: من کان یؤمن بالله و الیوم الاخر فالیقل خیرا او لیصمت[متفق علیه] ترجمه: آنانی که به الله و روز آخرت ایمان دارند، یا سخن حق را بیان میکنند و یا خاموش می باشند.
در یک حدیث دیگر پیامبر علیه السلام می فرماید: بئس مطیة الرجل زعموا [رواه ابوداود] ترجمه: عادت بد یک شخص این است که بالای(آنان گفتند/کسی گفت) استدلال میکند. این کار از نظر اسلام سبب تعزیر(سزا) می شود و در این زمینه فقهاء رحمهم الله می فرماید: التعدي علی المؤظفین العمومیین و المکلفین بخدمة عامة یستحق التعزیر و من الامثلة التی اوردها الفقهاء فی هذا المجال اهانة العلماء او رجال الدولة بما لا یلیق سواء کان ذلک بالاشارة او القول او بغیر ذلک و التعدي علی احد الجنود بالید او تمزیق ثیابه او سبه ففیه التعزیر و التضمین عن التلف و من ذلک اهانة محکمة قضائیة و کذلک جرائم الجلسة فالقاضي له فیها التعزیر و ان عفی فحسن ... الموسوعة الفقهیة، ج ۱۲ ص۲۸۳ الفتاوی الاسعدیة ج ۱ ص ۱۶۶ ـ ۱۶۷ ترجمه: تعرض بر کارمندان عامه(حکومتی) و آنانی که به خدمات عمومی گماشته شده اند، باعث تعزیر (سزا) می شود، از این جمله فقهاء کرام توهین علما و کارمندان حکومتی را که به شان آنها مناسب نباشد، چه با اشاره, گفتار و یا چیز دیگری باشد، به عنوان مثال یادآوری کرده اند. همچنان دست اندازی، یا پاره کردن لباس آنان و یا دشنام دادن عسکر باعث تعزیر(سزا) می گردد و از پاره کننده لباس تاوان گرفته می شود. به همین ترتیب توهین قاضی محکمه، اخلال نمودن مجلس قضایی، در این صورت ها تعزیر(سزا) داده می شود، اما عفو بهتر است. ارشادات اسلامی متذکره مسئولیت شرعی تمام هموطنان، مجاهدین و رسانه های خبری است که بالای آن عمل نمایند.
والسلام؛ زعیم امارت اسلامی عالیقدر امیر المؤمنین شیخ القرآن والحدیث مولوي هبة الله آخندزاده حفظه الله
۲۲/۱۲/۱۴۴۳هـ ق
۱۴۰۱/۴/ ۳۰ هـ ش2022/7/21 م